tropical make up

Någon ville att jag skulle göra lite fler inlägg om smink och sminktips, så nu tänkte jag visa en sminkning som jag tycker är skitgrym! (se bilden) den är väldigt vågad och har färgglada havsfärger så den passar bra till sommaren. Ingenting jag skulle ha till vardags, men när man ska ut passar det perfekt. Håll resten av sminkningen (läppar) diskreta för att undvika att se översminkad ut!

Jag använder dessa tre färger från 120-paletten från eleven. Du behöver inte ha just denna palett, se bara till att använda en riktigt knallig turkos färg, en kall jätteljusgrön färg och en blå färg som blir en kontrast till den turkosa, dvs en blå färg som inte har grönt i sig utan går lite mer mot lila.
 

börja med att grunda med primer som gör att ögonskuggan sitter bättre. Lägg sedan den turkosa skuggan över ögonlocket upp till globlinjen. Använd en pensel när du lägger skuggan! och för att få en starkare färg så kan man doppa penseln i lite (ytterst lite) vatten och blanda med skuggan innan man lägger den på ögonlocket. Denna färg hade aldrig blivit såhär stark om jag inte hade blandat skuggan med vatten!


Ta sedan den ljusgröna färgen och sudda ut kanten vid globlinjen. Den här färgen ska inte synas så starkt så därför ska du inte doppa penseln i vatten innan du använder den. 
  


Blöt penseln igen och blanda den med den lilablåa färgen, lägg sedan en väldigt tunn rand under ögat, nästan som en eyeliner. Har du en lilablå eyeliner så funkar det till och med bättre, min pensel är egentligen för tjock för att göra så fina linjer med! torka bort allt vatten från penseln och använd skuggan igen och sudda ut de skarpa kanterna.
 
På med mascara, klart! ingen eyeliner behövs :)

Kommentarer
Postat av: sara

Tuff make up!

DU har en sjukt fin blogg, hittade den nyss och den är redan en av mina favoriter!

2011-07-06 @ 19:38:53
URL: http://germanottas.devote.se
Postat av: Sarah

tack så mycket!!

2011-07-09 @ 22:59:51
URL: http://sarahanderssson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0