"new years eve" make up

Fick just hem två glitterburkar och en glitterprimer från nelly som jag beställt, så tänkte visa hur kul man kan ha med lite glitter! Testade det blålila glittret och det blev en riktig party/nyårs make up. har som vanligt använt min palett från eleven. 


Har använt glitterprimer från depend (finns på nelly.se),två olika penslar och de fyra svarta/silvriga färgerna längst upp till höger.


Här har jag använt en de knallblåafärgerna (de som ser använda ut) och den kopparguldiga färgen (ovanför den knallorangea)


Börja med att lägga en ögonskuggsprimer över hela ögonlocket, pensla sedan på en knallig blå färg upp till globlinjen.


på med en kolsvart färg på globlinjen, det behöver inte se perfekt ut för det ska ändå suddas ut.


sudda der svarta med den tjocka suddpenseln (eller en vanlig pensel om du inte har en sådan) och sudda in en mörk silverfärg i kanterna. lägg lite svart i utkanten av ögat och in en bit på franslinjen (som på bilden).
pensla på glitterprimer på hela blåa skuggan, doppa en pensel i glitterburken och tryck fast glittret med penseln på ögonlocket. Pensla inte fast det utan pressa fast det, annars ramlar det av.
lägg den guldiga skugga i ögonvrån och sudda ut det mot det blåa. Anävnd en vanlig svart kajal och markera undre fransraden, men inte ända in till ögonvrån. sudda ut randen med en pensel.


ifall du ska ha lösögonfransar (såklart du ska ha, är det party så är det!!) som jag hade så lägg en flytande eyeliner längst fransraden för att dölja lösögonfransfästet.


knepet med lösögonfransar är att lägga på limmet på fransarna och sedan vänta i 30-40 sekunder innan du lägger på fransarna. då hinner limmet torka en aning och fastnar lättare, annars glider fransarna bara av. Fäst fransarna på dina egna fransar, inte på själva huden, men så nära fransroten som möjligt!


håll fast fransarna en stund i båda kaneterna så dem hinner fastna. vänta i några minuter innan du böjer fransarna och lägger på mascara. på läpparna har jag ett förglöst läppglans eftersom ögonen redan tar ganska stor plats. Klart!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du borde testa med en skuggborste från kicks! Den är superbra. Har haft en sån du har och denna från kicks är hundra gånger bättre:) kostar kring en hundring men det är det värt:)

2011-09-02 @ 19:31:38
Postat av: sarah

min är bara en provisorisk från dollarstore, inte så mycket att hurra för, haha! :) och jo den från kicks är mycket bättre, ska köpa en sådan snart :)

2011-09-02 @ 19:40:05
URL: http://sarahanderssson@hotmail.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0